Saturday, May 21, 2011

Amintiri transformate in paragina.

Ce vremuri.Ce frumos era sa te plimbi prin Micul Paris si sa dai cu ochii de cladiri frumoase,parcuri multe,oameni fericiti.Unde s-au dus toate???Eu cred ca am luat-o umpic razna.
Nu inteleg de ce pentru numele lui Dumnezeu nimeni nu face nimic.Mai avem putin si ajungem ca triburile din Africa.Cred ca si oamenii aia traiesc in mai multa pace decat noi.
Pacea ca pacea,ca o mai poti remedia,dar ce ne facem noi cu tot ce avem frumos in tara?Ca de pastrat,se pare ca nimeni nu este interesat.Nimeni dintre cei care ar trebui sa aiba grija de "bogatiile" noastre.
Zic asta pentru ca am vazut.Acum 3 saptamani am dat o fuga pana in Bulgaria,cu ai mei.O zi,gen.Totul bine si frumos,mare curata,nisip fin,pana am ajuns la noi pe litoral.La intoarcere,tata a fost foarte inspirat si a zis sa luam statiunile la rand,sa vedem in ce stare se prezinta.Nu ne-a venit a crede.Statiunile prin care ma plimbam cu ai mei cand eram de-o schioapa,m-au facut sa cred ca nu vor mai arata niciodata la fel ! Cel putin,nu in viitorul apropiat.Mai exact,Venus,Cap Aurora si Jupiter aratau de parca ar fi fost gazda celui de-al treilea razboi mondial.Ici colo ridicat cate un hotel de 3 sau 4 stele frumos.Nimic mai mult.Totul era in paragina.Si era 1 mai !!
De la litoral,trecem la centrul vechi al Bucurestiului.Zona Lipscani-Smirdan este pe departe favorita mea ! Nu din cauza teraselor,a pub-urilor sau a faptului ca "se poarta".Ci pentru ca este una dintre cele mai frumoase zone din intregul Bucuresti.Pacat insa,ca pe o parte a strazii Lipscani,propietarii cafenelelor au renovat intreaga cladire la parterul careia isi primesc clientii,iar pe cealalta parte,intre doua cladiri renovate,isi traiesc viata tiganii,in "luxoasele" lor case,care miros si arata in ultimul hal.Nu sunt rasista,dar cum poti,tu,ca primar al Bucurestiului sa nu te ocupi de strazi atat de importante ! Mi-e groaza cand ma gandesc la turistii straini care vin sa viziteze Bucurestiul.Sa-i fereasca Sf.Duh sa ajunga intr-o zona in care cladirile arata deplorabil.
Dar picatura care a umplut paharul este Cazinoul din Constanta.Ce cladire !! O adevarata opera de arta.Iar noi o vindem din simplu motiv ca nu avem bani sa o intretinem.Pai de ce nu avem bani? Oare pentru ca se cheltuiesc atatia pe "frunzele" care ar trebui sa ne faca reclama?E bine ca odata la cateva luni se mai ridica cate un mall sau un bloc de 15 etaje.Cu pastrarea stam noi foarte prost.

Stiu ca nu ar trebui inca sa fiu atat de indignata de toata aceatsa nepasare,dar stiu ca atat eu,cat si generatia mea reprezentam viitorul.Si daca cineva,AZI,nu se ocupa putin de imaginea tarii noastre,noi nu o vom putea rezolva pe deplin.Si nu vom fi cunoscuti decat dupa Nadia,Ilie Nastase,Hagi sau Dracula.
Pacat,ca avem o tara tare frumoasa.Si va mirati de ce pleaca toti afara.Uite daia !

Ultimul post atat de serios!:)) A trebuit sa o scriu si pe asta !

Kisses.

No comments:

Post a Comment